Translate

woensdag 11 september 2019

Vendange 2019 @Bollinger

Wat ons vak zo mooi maakt? Tja, dat is makkelijk uit te leggen. Wij werken met producten waar met veel passie en ambacht aan gewerkt wordt, overladen met emotie en tradities.

Daarnaast mogen we veel proeven, wat is mooi en wat is mooier, dat is meestal het gespreksonderwerp. Zelf grap ik altijd: "Wijn, tja het smaakt gewoon lekkerder dan autobandverntieldopjes". Wijn is er in vele soorten en smaken, dat maakt ons vak zo mooi.

Gisteren en eergisteren hebben we daar weer een mooie ervaring aan toe mogen voegen. Samen met drie @Wijnkring ondernemers ben ik naar Ay gereden om daar deel uit te maken van een internationaal gezelschap van collega importeurs en hun klanten.

Na een mooi diner op maandag avond waar we al veel lekkers mochten proeven werden we dinsdag ontvangen bij @Bollinger


Na een warm welkom (het was al vroeg lekker zonnig) door het #Bollinger team zijn we naar een van de Premier Cru wijngaarden gereden waar wij mochten helpen met de oogst. De oogst van dit jaar is gestart op 10-9 en zal tot ongeveer de 24ste duren. 



Wij oogsten #Pinot_Noir, gedurende anderhalf uur werden we aan het werk gezet. Het is allemaal handwerk en ik vond het pittig, met name het vele knielen, draaien, knippen, niet te hard knijpen (fruit moet heel blijven)




Met elkaar plukten we ruim 50 kilo per uur per persoon. Een professionele plukker doet maximaal 100. Dat is dus pittig door werken.

De oogst 2019 beloofd een mooie kwaliteit op te leveren. Al na 81 dagen na de bloemzetting kan er geoogst worden. Een record! Langdurig gemiddelde ligt op 100 dagen. Dat het dit jaar sneller is gegaan heeft te maken met de zeer warme zomer. Voor het eerst is er dan ook sprake van verbranding van het fruit (zie foto hieronder).


Complete trossen zijn geheel opgedroogd. Bij Bollinger is 15% van de trossen getroffen door deze uitdroging. De maximale toegestane opbrengst per hectare zal daarom dit jaar dan ook niet gehaald worden. De wijngaardmanagers gaan hun werkwijze veranderen in de komende jaren en er zal meer blad gehouden moeten worden tijdens het groeiseizoen om verbranding te voorkomen. Ook zijn er experimenten met andere meer hitte resistente druivensoorten aanstaande om verder in te spelen op de #Global_warming.



Na afloop van onze inspanning we beloond met een heerlijk glas Bollinger Rose (geschonken uit magnumfles). Tevens ontving iedereen een officieel diploma, we mogen ons nu "plukker van Bollinger" noemen. Een ere titel.

Natuurlijk bezochten we ook de kelders, daar werd de nieuwe most (geperst druivensap voor vergisting) verwerkt. Deels op een van de 3500 barriques en het meerendeel op de alom bekende RVS tanks opgeslagen. Na de fermentatie periode volgt een lange periode van rijping. De "vin de reserve" ligt opgeslagen op magnums, in totaal een 750.000 stuks. Altijd een zeer mooi gezicht.


Op onderstaande foto zien jullie de Bollinger La Grande Annee 2012 die gereed wordt gemaakt voor de degorgement. 

“Dégorgement” bestaat uit het verwijderen van het bezinksel dat tijdens de remuage in de hals van de fles is gezakt. Dégorgement is een cruciaal moment in het leven van de wijn, na de rijping op lies waar zij ongestoord kon liggen zonder enige invloed van buitenaf. 



Remauge LGA 2012

Na deze prachtige rondleiding kwam ons bezoek ten einde. We zijn benieuwd naar de resultaten. Wordt oogst 2019 ook een vintage jaar? Dat zal de toekomst uitwijzen. Wij hopen natuurlijk van wel, want immers wij waren erbij! #Vendange2019

Merci Bollinger


zaterdag 24 augustus 2019

De Stefani Wines - 4e generatie en vol ambitie zonder poeha

24 Augustus 2019


Gisteren bezochten wij de wijngaarden en wijnkelders van De Stefani een prachtig klein familie bedrijf uit de Zuid Oostelijke Veneto. Vanaf ons vakantie adres in Cessiomaggiore reden wij naar Refontolo (nabij Valdobbiadene) om de prosecco wijngaarden en het orginele familiehuis uit 1624 te bekijken. Via een prachtige route waarbij wij de Passo di San Boldo passeerden, dit is een bouwwerk welke in 100 dagen is voltooid destijds door vrouwen en Russische krijgsgevangenen in de tijd dat de Oostenrijkers werden verjaagd door de Italianen.


De wijngaarden en het familiehuis in Refrontolo zijn prachtig, op de wijngaarden staan ranken van wel 100 jaar, later op de dag kregen wij daar wat voorbeelden van te zien en te proeven!

Rond 11 uur kwamen wij aan in Fossalta di Piave bij de wijnkelders en wijngaarden al daar.
De 3e en 4e generatie stonden ons op te wachten. Allesandro (4e generatie) heeft de dagelijkse leiding over het bedrijf. Zijn vader Tiziano is nog steeds dagelijks te vinden op het bedrijf, hij adviseert Allesandro en Chiara en hij proeft nog dagelijks mee om te bepalen welke wijnen gereed zijn voor de verkoop.

Na een rondleiding  door de wijngaarden (de voorbereiding voor de oogst is in volle gang, want dinsdag starten ze met het oogsten van de Pinot Grigio), de wijnmaker, de appasimento ruimte de vatenkelder, de wijnbibliotheek waar alle oude jaargangen bewaard worden belanden wij uiteindelijk in een prachtig proef / educatie lokaal.

Bijzonder aan De Stefani is dat zij al ruim 10 jaar geheel biologisch werken, de wijngaarden worden in het vroege voorjaar gezaaid met grassen, bonen en kruiderijen, deze beplantingen zorgen voor meer insecten in de wijngaarden die alle (voor het fruit) schadelijke stoffen en bacteriën verwijderen. In juni na de bloemzetting wordt deze grassen gemaaid en het maaisel blijft achter om zo een natuurlijke bescherming te bieden tegen het uitdrogen van de bodem.

Op het estate rondom de winery staan alle voor de familie belangrijke druivensoorten aangepland. Vader Tiziano heeft dit estate aangekocht midden jaren 80 omdat hij graag goede Merlot wilde produceren. 

Na diverse experimenten rondom Refrontolo kreeg Tiziano minder positieve feedback van zijn klanten over de "mindere" Merlot die hij produceerde aldaar. N.a.v. deze feedback ging hij naar Bordeaux om te leren hoe goede Merlot wordt gemaakt. Met deze kennis reisde Tiziano terug naar huis en daar vond hij het "La Ronche estate" alwaar nu de hoofdvestiging van het bedrijf gevestigd is.

Het estate ligt op gelijke hoogte als Pomerol, waar Pomerol dicht bij de Atlantische ocean ligt, ligt dit estate dicht bij de Adriatische zee. Zelfs de bodemsamenstelling is nagenoeg gelijk aan die in de Bordeaux (Pomerol). De 100% Merlot die de familie (Plavis) maakt kan zich dan ook meten met de betere Pomerol wijnen.

Na de tour kregen we een uitgebreide presentatie en proeverij.




We proefden:

De Stefani Rive de Refontolo Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut Nature.

Deze wijn gemaakt van 100% Glera was heel mooi elegant droog. Het Toplevel van de Prosecco. Het is ongelooflijk jammer dat in Nederland Prosecco synoniem staat voor goedkope bubbelwijn. Dit product laat zich eerder meten met een goede sparkling of zelfs champagne. 


Meer over deze wijn: http://www.de-stefani.it/wines/sparkling-wines/prosecco-nature/
Kijk ook even naar deze video voor meer uitleg:



De Stefani Olmera 2016 (Grand Cru, Single Vineyard)

Deze witte wijn wordt gemaakt van 60% Tocai en 40% Sauvignon blanc. Olmera is de benaming in het dialect van de Iepen bomen die nog steeds in het landschap aanwezig zijn.

De wijn wordt op een speciale wijze gemaakt. De Tocai druiven worden namelijk eerst voor een periode van 30 dagen opgeslagen in de droogruimte. Al het fruit op La Ronche Estate wordt overigens met de hand geoogst. De Tocai gaat ik speciale kratten waarin 1 laag trossen wordt gelegd en waarbij de trossen geen onderling contact hebben om zodoende goed te kunnen drogen.

Na de drogingsperiode worden de druiven geperst en op houten barriques gebracht met de "lee" (pitten en schillen) om daar te vergisten en gedurende 12 maanden te rijpen.

De Sauvignon blanc wordt op RVS gefermenteerd en bewaard tot het moment van blenden.

De wijn is dan ook een melange van zeer rijk fruit en frisheid van de Sauvignon blanc. Na het blending en bottelingsproces wordt de wijn nog 12 maanden opgelegd in de kelder alvorens deze op de markt wordt gebracht. Deze 12 maanden zorgen ervoor dat de wijn zich nog mooier ontwikkeld en dat alle smaken in elkaar overlopen.





De Stefani Soler 2016

Soler staat voor Zolder, wat op zijn beurt weer refereert naar vroeger tijden toen er nog geen grote droogruimtes bestonden maar de druiven op zolder werden gedroogd voor de smaak zoals je die aantreft in Amarone wijnen.

De Soler is een wijn gemaakt van een 5 tal druivensoorten, te weten: Merlot, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Refosco en Marzemino in gelijke delen. De laatste twee soorten worden gedurende 3 maanden gedroogd, hierdoor krijgt de wijn een vollere en ietwat zoetere smaak mee. Door de opvoeding op Frans eiken ontstaat er een mooie romige complexe rode wijn. Veel diep zwart fruit tonen en een lichte toets van vanille is waarneembaar. 

Na 12 maanden houtrijping en 12 maanden op fles wordt de wijn op de markt gebracht. De geproefde 2016 is nagenoeg uitverkocht. In September 2019 volgt de 2017.




De Stefani Malanotte 2013 (Grand Cru, Single Vineyard)

Malanotte is de familienaam van de vorige eigenaren van het estate, als eerbetoon aan hen is deze grote wijn gemaakt. 100% Raboso druif, in het dialect betekend Rabioso "boos", de wijnen van de Raboso druif hebben dan ook echt jaren de tijd nodig om vriendelijk te worden. Te jonge Raboso wijnen zijn strak en zitten hoog in de zuren en tannines. 

Deze wijn is uitermate geschikt om lang te bewaren, 50 jaar is geen enkel probleem. De eerste 25 jaar zal de wijn zelfs beter worden, daarna zal de wijn constant blijven (althans zo is ons beloofd). 

Wij proefden de 2013, deze wijn heeft na 3 maanden droging gedurende 36 maanden op hout gerijpt en haar vergisting gehad. Na deze 3 jaar is de wijn gedurende 3 jaren op fles in de kelders bewaard om vervolgens de markt op te mogen. In de Piave regio is de Rabosso druif veel aangeplant en wordt lokaal als de koning van de druiven gezien.










Vervolgens proefden wij het familie pronkstuk:

De Stefani Stefan 1624 (oogstjaar 2016 en 2013) (Grand Cru, Single Vineyard)



Stefan is de oorspronkelijke familie naam van De Stefani. De eerste tekenen van de familie zijn opgetekend in 1624 te Refontolo. 

De geproefde 2016 is nog niet op de markt, de fles die wij proefden was helaas ligt beschadigd en daarmee onverkoopbaar. Wel gaf de wijn een mooie inkijk van de ontwikkeling.

De wijn wordt gemaakt van de Mazemino druif, na de oogst worden de druiven gedurende 90 dagen gedroogd om vervolgens zacht te worden geperst en vergist op houten barriques.
De wijn blijft gedurende 36 maanden onaangeroerd. Na 36 maanden wordt de wijn gebotteld (lichte filtratie) en gedurende een periode van 18 tot 24 maanden op fles gelegd alvorens de verkoop in te gaan.

De Mazemino druif geeft een fantastische wijn, mooie diepe tonen van pruimen, kersen, zwarte braam en meer mooie donker fruit, gecombineerd met een zachte houttoon een waarlijk pronkstuk.






Video:

Als laatste snoepje van de dag proefden wij:

De Stefani Refrontolo Passito 2013 (Grand Cru, Single Vineyard) 0,5 liter

De wijze waarop deze 100% Marzemino wijn wordt gemaakt is zeer uniek. 100% van het fruit wordt 90 dagen gedroogd. Daarna wordt 50% van het fruit geperst en op hout gelegd voor de eerste vergisting. Het tweede deel wordt nog eens 3 maanden gedroogd. Na deze tweede periode is al het vocht uit de druiven verdampt. Het overblijfsel wordt vervolgens gemalen tot een pasta, deze pasta wordt aan de wijn toegevoegd waardoor een tweede vergisting opgang wordt gebracht. 

Gedurende 36 maanden rijpt deze wijn verder op de frans eiken houten barriques en daarna 12 maanden op fles alvorens verkocht te mogen worden.

In de smaak natuurlijk het eerder beschreven zwarte fruit maar nu met een zwoele dimensie van het doorgedroogde fruit. Door de Marzemino druif heeft deze wijn nog voldoende zuren zodat deze niet  zwaar zoet overkomt. 

Bij deze wijn kregen wij 72% pure chocolade, maar ook wat mooie hardere kazen passen prima bij deze wijn.












Internationale herkenning

De wijnen van De Stefani worden inmiddels door alle gerenomeerde wijnschrijvers herkend en beloond met mooie scores.





Niet eerder bezochten wij deze wijnmakers familie. De 3e en 4e generatie zijn dagelijk met volle passie bezig om hun product te vervolmaken. De 5e generatie is aankomend, alle drie de kinderen van Alessandro en  Chiara hebben aangegeven een rol te zien in de toekomst van het bedrijf.

Wij danken de familie voor de ruimhartige ontvangst en de mooie ervaring die we mochten maken op de estates.

Grazie Mille Alessandro De Stefani


Wil je meer weten: http://www.de-stefani.it/
In Nederland wordt De Stefani geimporteerd en gedistribueerd door: @Verbunt Verlinden

vrijdag 21 juni 2019

Bourgogne | Domaine Chanson

Bourgogne | Domaine Chanson



Peter van Houtert introduceert deze maandag met liefde het Bourgogne huis Chanson. Na de fusie kwam Chanson in het portfolio van Verbunt Verlinden. Verbunt richtte zich eerder meer op de nieuwe wereld en Verlinden op de oude wereld. En zo kwam Domaine Chanson tot het geluk van Van Houtert mee. Vincent Wallays van Chanson is in restaurant Vermeer present om het huis toe te lichten aan de aanwezige restaurateurs en pers.
Bijna 275 jaar oud
Domaine Chanson is opgericht in 1750. Chanson heeft sinds die tijd veel betekend voor de regio. Zo wordt in 1899 de appellation Viré Clessé gecreëerd, Chanson was een van de eersten die wijn onder die A.O.C. bottelden. In 1999 wordt Domaine Chanson ingelijfd in de Bollinger groep, maar blijft het wijnhuis zelfstandig. Thuisbasis Beaune Bastion wordt in 2007 grondig gerenoveerd en Chanson koopt een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune.
Chanson bezit 45 hectare eigen wijngaarden in de Bourgogne. Allen hebben de Premier Cru en Grand Cru status en bevinden zich in de mooiste dorpen van Côtes de Beaune: Santenay, Chassagne Montrachet, Puligny Montrachet, Pernand Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beane en Corton. Doordat Chanson beschikt over wijngaarden in de 10 mooiste Premiers Crus van Côtes de Beaune, wordt Domaine Chanson terecht beschouwd als een van de specialisten van Premiers Crus in Beaune.
De wijnen van de eigen wijngaarden worden gebotteld onder Domaine Maison en de wijnen van de druiven die ze afnemen van vaste contractgrowers worden gebotteld onder Bastion de L’Oratoire, ook de naam van hun wijnkelder bóven de grond.
Wallays licht toe dat Chanson 87 verschillende wijnen maakt van de eigen wijngaarden en de wijngaarden waarmee ze werken. Dat is een enorm portfolio en Chanson is een van de grootste huizen in de Bourgone.
De wijnen van deze maandag:
  • Chanson Viré-Clessé 2016: de jongste appellation van de Bourgogne, dateert uit 1998. Chanson wil niet teveel boterigheid, dus geen batonnage. Lichte, frisse wijn met een subtiel botertje.
  • Chanson Savigny-les-Beaune Premier Cru Hauts Marconnet 2016; zeer mineralig in de aanvang, licht met een miniem botertje
  • Chanson Clos des Mouches Beaune Premier Cru 2015: was een jaar met een hittegolf en weinig neerslag, dus kleine bessen. De mineraliteit zit hier in de afdronk, verder elegant en een licht botertje.
  • Chanson Givry 2016: Populaire appellation in Frankrijk, wordt met hele trossen gevinifieerd. Mooi droogje en dan fruitig, zachte, rijpe tannines. 30% nieuwe barriques zoasl bij alle rood. Wit krijgt 15% nieuw barrique.
  • Chanson Beaune Teurons Premier Cru 2015: stevige wijn, nog steeds elegant, hoog in de zuren. Merkbare doch zachte tannines.
  • Chanson Gevrey-Chambertin Premier Cru la Perrière 2014: Een normaal itt de vele slechte jaren van de Bourgogne in dit decennium. Een feminiene wijn, delicaat en subtiel.
  • Chanson Chassagne-Montrachet 2016: Een feestje, mineralig, chique, subtiel.
  • Chanson Corton Vergennes Grand Cru 2014: krachtig en rijk. Een hele andere stijl dan de voorgaande. Een aromatische romantische stijl.
  • Chanson Pernand-Vergelesses Premier Cru Les Vergelesses 2013: Veel structuur, een wijn om op te kauwen, stevig, rijpe tannines. Een kanjer van een eetwijn.
  • Chanson Clos des Fèves Monopole Beaune Premier Cru 2011: Ondanks zijn jaren nog een jonge, lichtvoetige wijn. Mooie zuren.
Sommige van deze wijnen werden bij de lunch geserveerd die Chris Naylor weer perfect verzorgd had. Asperge al dente gegrild. Tong, zwezerik en lam. Het was weer vurrukkulluk. Van Houtert moest naar Woubrugge om de Franse ambassadeur met een KVNW wijnrank te eren en vertrok naar eigen zeggen zacht huilend van deze voortreffelijke wijn-spijs ervaring.
Domaine Chanson, je zou er bijna van gaan zingen.

Charlotte van Zummeren

zaterdag 8 juni 2019

Laurent Miquel reis 2019

Les Auzines, Lagrasse, Zuid Frankrijk.


De afgelopen dagen bezocht ik met een kleine groep relaties de prachtige locaties van @Laurent Miquel en zijn familie.

Na een zeer voorspoedige reis met @Transavia van @Rotterdam-The-Hague Airport naar @Montpellier werden we met een luxe vip coach naar het 12e eeuwse stadje Lagrasse gereden alwaar hoog boven het stadje gelegen het Chateau Les Auzines is gelegen.


Alweer ruim 10 jaar geleden kochten de Miquels dit chateau aan met de omliggende wijngaarden.
In oorsprong was Les Auzines het buitenhuis van de monniken die in de abdij van Lagrasse woonden, het buitenhuis gaf de monniken de ruimte om zelfvoorzienend te leven met vee een vele moestuinen.

Nadat de Miquels deze locatie hebben gekocht is er veel veranderd. Het chateau is grondig gerenoveerd en de omliggende wijngaarden zijn nagenoeg allemaal vernieuwd. 

Afbeeldingsresultaat voor chateau les auzines hautes terres 2015Laurent heeft nu voornamelijk Albarino en Chardonnay aangeplant staan naast de traditionele druivensoorten als Syrah, Grenache en Carignan. +

Les Auzines ligt hoog in de heuvels van de zuidelijke Corbieres, door de hogere ligging (+/- 350 meter boven zeeniveau) is er altijd sprake van een verkoelende wind. 

De temperaturen zijn hierdoor ook altijd een paar graden lager dan bij de meeste lager gelegen wijngaarden in de Corbieres. 

Alweer 7 jaar geleden plante Laurent zijn Albarino, dit omdat hij voorziet dat de global warming het gebied noodzaakt om druivensoorten te planten die beter tegen de warmte bestemd zijn.

Inmiddels is gebleken dat hij met deze stap een regelrechte hit heeft. Zeker nu met de nieuwe verpakking is de wijn niet alleen aantrekkelijk in de smaak maar ook voor het oog. Wereldwijd wordt deze wijn en zijn "broertje" de Rosé gretig afgenomen.


De Les Auzines Albarino
De Albarino druif is een witte druif die zeer herkenbaar is aan de dikke schil. Albarino wijnen kunnen een vrij hoog alcoholgehalte hebben, door deze vroegrijp te plukken heeft deze wijn een alcoholpercentage van 12,5%. 
De druif wordt ook wel het broertje van de Riesling genoemd, dit komt omdat de Albarino druif een DNA-verband heeft met de Riesling druif. Deze druif maakt goed gebruik van het Atlantische zeeklimaat en doet het goed op een bodem die uit leisteen of graniet bestaat, deze combinatie zorgt voor wijnen die, als ze juist geproduceerd worden, een uitmuntende kwaliteit kunnen hebben; zalig droog en heerlijk fruitig zijn de wijnen van deze druif! Kenmerkende aroma's zijn citrus, bloesem en florale tonen. Doorgaans hoog in de zuurgraad levert deze druif lichte tot middelzware wijnen op. Houtrijping komt weinig voor bij deze druif.

De Les Auzines Rosé
Deze wijn wordt gemaakt van de tradionele druivensoorten Syrah, Cinsault en Grenache. Door een koude fermentatie en kort schil contact ontstaat er een "provence" stijl rosé. Heerlijk kruidig, toegankelijk. met tonen van frambozen en een pepertje. Ook deze wijn heeft slechts 12.5% alcohol en is dus een graag gezien gast op het terras. Nu nog een beetje mooi weer :)

Cazal Viel, Cesseron-Sur-Orb, Zuid Frankrijk.


Wij zijn overtuigd dat de Languedoc de oudste wijnstreek van Frankrijk is. Al sinds de Oudheid wordt er wijn verbouwd in deze streek.

Het waren de Romeinen die de rijkdom van de bodem van Cazal Viel ontdekten en er met wijnteelt zijn begonnen. De overblijfselen van twee villas en een waterput van 2000 jaar oud zijn het bewijs van hun activiteit, ongetwijfeld uit dezelfde periode als de constructie van de Via Domitia, de oorspronkelijke handelsroute door Zuid-Frankrijk.

Cazal Viel was een enorm gewild landgoed tijdens de Middeleeuwen en reden voor hevige strijd tussen de bisschoppen van Narbonne en die van Montpellier. Een lange periode werd het domein beheerd door de monniken van de Abdij van Fontcaude van 1202 tot de Franse Revolutie. Tijdens de Revolutie werd de abdij in beslag genomen door de Staat en verkocht.
In 1791 werd de familie Miquel eigenaar van Cazal Viel, Cazal Viel is dan ook de "homebase" van de familie.

Hedendaags is Cazal Viel het grootste onafhankelijk domein in de Saint-Chinian appellatie. Met passie bewerkt door Henri, en zijn zoon Laurent, de 8ste generatie van wijnmakers. Het is de arme grond die het mogelijk maakt om uitzonderlijke witte en kwaliteitsvolle Saint Chinian wijn te creëren.

Toegangsdeuren tot de kelders van Chateau Cazal Viel
De wijngaarden van Cazal Viel worden allen aangeplant in Noord-Zuidelijke richting. op deze wijze worden de druiven het best beschermd tegen de felle zon in de zomermaanden. Ook kan de wind op deze wijze het beste door de wijngaarden heen waaien waardoor, zeker tegen de oogst periode, eventueel aanwezig vocht op een natuurlijke wijze wordt bestreden.

Jongste wijngaarden van Cazal Viel, geplant in januari 2019.



Zeer oude Mouverdre stokken gelegen aan de voet van Cazal Viel (achtergrond)

De Miquels geloven in de kracht van de natuurlijke omgeving, overal kom je wilde Venkel, Vijgen, Agave en diverse bloemen en ander kruiden tegen die  aan de randen van de wijngaarden staan. Deze groenstroken zorgen voor biodiversiteit en aanwezigheid van noodzakelijke insecten. Ook geeft de aanwezigheid van deze natuurpracht hun stempel op de smaak en stijl van de wijnen van Laurent Miquel.



Na de rondleiding die gegeven werd door vader en zoon (Henri en Laurent) kregen we een diepgaande masterclass. De ligging van de regio Languedoc-Roussillon werd door een 3-d kaart aan ons uitgelegd.

De wijnen van huiswijn tot de icons zijn in ons proefglas terecht gekomen en alle aanwezigen waren zeer onder de indruk. Van Pere et Fils tot de Larmes des Fees, de Bardou en Verite waren een waar genot. 



Wilt u deze wijnen ook proeven? Dat kan. uw specialisten in de @Wijnkring helpen u graag.
Kijk voor de dichtstbijzijnde vestiging op https://www.wijnkring.nl/zoekwijnkringwinkel/index/index/


Op de foto: @Laurent Miquel

Juni 2019

De wijnen van Laurent Miquel worden geïmporteerd door Verbunt Verlinden
info@verbuntverlinden.nl


  

zaterdag 16 maart 2019

Bodegas Salentein is 2019's Best Oversea Winery


Met veel trots kunnen wij u melden dat #Salentein is uitgeroepen tot Beste Overzeese Winery 2019 door Mundus Vini.



Van de Premium wijnen zijn o.a. de Numina Gran Corte, Syrah en Petit Verdot bekroond met goud. Deze wijnen kenmerken zich door de precieze vinificatie en door hun houtlagering van 14 maanden veelal in grote houten vaten en deels op barriques van 225 liter
De Single Vineyard wijnen zijn afkomstig van de hoogst gelegen wijngaarden en deze wijnen zijn zeer elegant. De houtopvoeding is minimaal 18 maanden, echter niet opdringerig aanwezig. Het mooie kenmerkende fruit en de frisheid van deze wijnen staat voorop.


De Salentein Primus wijnen zijn de meer super premium wijnen. Vol en krachtig met een flinke dosis hout. Deze serie is de meest "Amerikaans" opgevoede serie van dit wijnhuis.

Wil je deze wijnen zelf proeven? Dat kan bestel ze via:
of bezoek uw dichtstbijzijnde Wijnkring retailer.