Translate

zondag 4 november 2012

Maandmagazine November www.hubrechtduijker.com




 
 
Is Sauvignon Blanc de nieuwe trend? Het heeft er alle schijn van, want steeds vaker verschijnen
versies van deze per definitie frisse witte wijn. Zelden ook heb ik er in korte tijd zo veel geproefd, en ook zulke fraaie – de meeste voor mij allemaal nieuw. Tot de top reken ik de Sauvignon Blanc Province 2011 van Astrolabe, afkomstige uit het Nieuw-Zeelandse Marlborough. Heel expressief, heel levendig, zowel grassig als groen fruitig en voorts vrij stevig van structuur. ‘Wereldklasse!’ noteerde ik. De wijn is voor circa €19 te koop bij o.a. www.jeanarnaud.com in Tilburg, www.josephvino.nl in Haarlem en www.wellingtonwinery.nl in Hoofddorp.




Het geheime wijnwapen van Argentinië, is bonarda. Een druif in de diepe schaduw van de inmiddels alom gevierde malbec. Maar wel wijnen gevend die minstens zo gaaf zijn. Exemplarisch in zijn soort is de Valcosta Bonarda 2011, vervaardigd door een voor het eerst exporterende bodega in Mendoza. De wijn, mooi gebalanceerd, valt op door zijn donkerrode kleur en dimensierijke, kruidige fruit van zwarte vruchten en bessen, terwijl een vriendelijke frisheid de alcohol in toom houdt. Voor €8,95 wordt-ie verkocht door o.a. Jean Arnaud (Tilburg), Van Berkum (Sittard), Hosman Frères (Vlaardingen), De Laak (Nijmegen), Schuttelaar (Zwolle) en Vinius (Eindhoven).







 

Het is een creatief concept, Wine Wonders of the World, een half dozijn wijnen uit drie verschillende landen, in samenwerking gemaakt door de Fransman François Lurton en de Nederlandse importeur Jean Arnaud. Van de serie heeft er één mijn duidelijke voorkeur, de rode Wine Wonders of the World Syrah Grenache 2011. Een stevige Pays d’Oc, genereus fruitig (zwarte vruchten, waaronder vijgen), een tikje fris en subtiel gekruid. Net als de andere kost-ie €5,49 bij Plus, www.wijnenvanplus.nl.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten