woensdag, 02 januari 2013 06:29 http://www.winebusiness.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=674:champagne-r-a-l-legras&catid=2:actualiteiten&Itemid=5 |
Champagne R & L Legras Deze site zet ook begin januari een aantal champagnes in het zonnetje, het is er de tijd voor tenslotte. Vandaag champagne uit de grand cru gemeente Chouilly: R & L legras. De gebroeders Legras kozen Gérard Barbier als wijnmaker van hun domein. Barbier heeft een feilloze neus voor champagne en is ook een perfect ambassadeur voor het Franse prikwater. Hij is in staat geweest voor R & L Legras contacten te leggen met de moeilijkste groep klanten die er bestaat: eigenaren en sommeliers van restaurants met Michelin-sterren in Frankrijk.
Champagne Legras Blanc de Blancs wordt gemaakt van uitsluitend chardonnay druiven. Omdat de druiven exclusief afkomstig zijn uit de gemeente Chouilly, de familie heeft daar 20 hectaren wijngaard, heeft de champagne van R & L Legras recht op de status van Grand Cru.
Barbier bezit het talent om van de héél lichte en wat zurige basiswijnen een subtiele cuvée te maken, een must voor de champagneliefhebbers. Elk jaar nodigt Gérard Barbier in maart een select gezelschap van sommeliers en wijnjournalisten uit om Champagne Legras Brut Blanc de Blancs Chouilly Grand Cru te komen proeven. Het assembleren van de basiswijnen is ieder jaar weer een bijzondere uitdaging in de champagnestreek. Barbier heeft op dat gebied een naam opgebouwd.
Michael Edwards over R & L Legras: ‘I have a special fondness for the wines of Chouilly, the northern grand cru Chardonnay closest to Epernay. At their best, they combine exuberance and generosity of cool-site fruitiness with dancing mineral flavours on the tongue. Since the early 'seventies, R. & L. Legras have been the leaders in this large village. Theirs are perfect champagnes for fish,- anything from shrimps and crab to grand dishes like turbot and sea trout. Legras have been stalwarts of the great cellar at Lameloise, my favourite restuaurant in Burgundy.’
Proefnotitie
Deze blancs de blancs van enkel chardonnay druiven is een champagne voor de liefhebber. Door het droge karakter – het dosage is bescheiden met 6 g/l - en de zuren matcht de wijn perfect bij gerookte zalm of sushi. De liefhebbers zullen een glas Legras Blanc de blancs geschikt achten voor ieder moment van de dag: fris en verkwikkend. Voor anderen is het een perfecte eetwijn. Aan u de keuze.
In het jaar 2000 kwam de ‘special harvest champagne’ Saint Vincent op de markt. Gérard Barbier gebruikte daarbij de beste wijnen van de zeer geslaagde oogst 1990. De bijzondere fles is getooid met een label waarop een fragment van een zestiende eeuws kamerscherm uit het befaamde Parijse restaurant Tour d’Argent gebruikt werd. Het spreekt vanzelf dat het restaurant deze champagne ook als bijzondere wijn aanbiedt.
Champagne R & L Legras wordt geïmporteerd door Importeur Jean Arnaud uit Tilburg en is verkrijgbaar bij de betere wijnwinkels. De Blanc de blancs kost € 35,--
Met dank aan Michael Edwards en zijn weergaloze boek The Finest Wines of Champagne
|
Translate
dinsdag 1 januari 2013
Champagne R & L Legras by Charlotte van Zummeren
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten